Välkommen!

Yogease har skapats utifrån vår gemensamma längtan att sprida yoga men också att vara en pusselbit för att stärka ett tillåtande och utvecklande samhälle. Det låter lite stort? Kan vi verkligen göra det? Vi vill svara ett rungande ja på den frågan. För om du och jag försöker hitta det bästa inom oss och försöker stärka det så mycket som vi bara kan så kommer det att sippra ut i vår omvärld också. Självklart har vi alla riktigt dåliga dagar det ingår i livet. Men om vi blir fler och fler som siktar mot en grundkänsla av förnöjsamhet, i yogan kallas det santosha, så kommer den känslan att sprida sig runtomkring oss. Som konfetti! Vår värld blir alltså lite nöjdare och mer tillåtande en konfettilapp i taget.

Sedan årsskiftet 2018-19 driver vi inte längre någon yogastudio, den drivs av www.zoloz.se. Men du finner oss på yogamattan ändå. Se nedan.

Mer om yoga

Yoga är en mycket gammal vetenskap som har fått och fortfarande får människor att må bra. Den utvecklas och formas vidare med människan i tiden. Yoga kan ge oss en smidig och stark kropp, men är ingen estetisk form. Det estetiska ligger i varje kropps unika form. Det vitaliserar våra inre organ, balanserar nervsystemet och våra energibanor. Det är den inre känslan av energi och balans som vi söker, den inre unika kärnan som hör ihop med allt annat om en vill tänka lite filosofiskt. Och yogan har stora områden av filosofiska stråk. Den uppmanar till självreflektion och eftertanke samtidigt som den ber oss släppa våra nojjor som inte längre tjänar oss om de någonsin gjorde det. Att använda yogans redskap förbättrar markant vår hälsa i form av lägre stress, bra blodtryck, sänkta depression och ångest-nivåer, god sömn, sexliv och ger överlag en mer positiv livssyn (jodå det är gjort forskning på det säg till om du vill ha referenser) Den kan också ge en klarare syn på vad man behöver och inte behöver i sitt liv och med ett tryggare steg göra sig av med det skrot som inte gör någon nytta. Det kan handla både om relationer och materiella saker. Det ger mer energi till det som verkligen betyder något.
Efter en tid med yoga så kan den också ge människor en tydlig känsla av att allt hör ihop. Alla människor hör ihop med djur, natur och vår jord. Insikten av att våra tankar och handlingar påverkar vår närmaste omgivning men också hela samhället blir tydligare. Den upplevelsen ökar empati och ödmjukhet för oss själva och omgivningen. Det tror vi skapar en bättre värld för oss alla. Tillsammans.

Du är varmt välkommen att vara med på vår resa. /Jeanette, Sofia, Monica.
Oum Shanti!

Yoga med oss:

Vill du yoga med oss finner du mer info om du följer Jeanette@jeanettesyoga och @jeanetteskonst, eller Sofiawww.solyoga.se och @solyogasofia