Jeanette Carlsson

Jeanette Carlsson

Jag mötte yogan för 19 år sedan. Jag har alltid varit intresserad av människan som ett helt system. Vi sitter ihop, knopp, kropp en själ och dessutom med varandra på något sätt. Som yogalärare så är det viktigt att var och en får arbeta efter sina möjligheter i varje pass. Jag vill se att varje elev jag har hittar just sin unika linjering oavsett onda ryggar, artros, utmattning osv. Positionerna ska passa och anpassas in i varje cell så att det passar just dem fysiskt och mentalt. Ping!! Ska det kännas i kroppen när andetag och fokus klickar i och landar rätt. När det händer så blir jag extra glad. Yogan är ett stort system och vi tenderar att tänka på det som händer på en yogamatta som det enda. Jag vill ge en större upplevelse där vårt sinne får en minst lika stor plats.

Korta fakta: Leg. arbetsterapeut, Teachertraining(TT) 500hr, klassisk Hathayoga 100hr, Yoga as medicin 100hr, Yinyoga 100hr, ISHTA-bridge, ISHTA Chakra-yoga, American yoga-school 300hr in progress. Delägare Yogease Skellefteå ek. för.

 

Sofia Lindblom
Jag är kommunikatör och brinner för kreativa lösningar, bildspråk och YOGA. Yogan är en följeslagare sedan början av 2000-talet men först 2009 började jag leda yogapass som gruppträning. 2012 blev jag certifierad yogalärare och samma år startade jag min egen yogaverksamhet under namnet SolYoga. Men önskan om att få jobba tillsammans med andra yogalärare varit stor och nu går jag med glädje vidare i min yogaresa och ansluter mig till Yogease.
Vinyasayogan med flödande sekvenser är det redskap som jag använt mest och utvecklat för många nöjda deltagare. Vidareutbildningar inom ljuvlig Yinyoga och Restorative Yoga har kompletterat mina verktyg att guida deltagare till en effektiv återhämtning. Gravidyoga och mamma-barn-yoga är de senaste tillskotten i min yogameny. Min guidning beskrivs bäst som grundad och trygg, med stor närvaro.

Korta fakta: Vinyasayoga TT 200h, ISHTA YinYoga TT 50h, ISHTA RestorativeYoga TT 25h, Gravid/Postnatal Yoga TT 50h. Kommunikatör och grafisk formgivare på teater. Projektledare på webbyrå. Delägare Yogease Skellefteå ek. för.

 

 Hanna Lundqvist
Jag började min yogaresa som ett komplement till min löpträning, den utvecklades och blev en viktig del i min vardag, som ett andrum där jag på ett ärligt sätt kan se på möjligheter och vart flöden stannar upp – fysiskt och mentalt. Jag har jobbat med yoga och träning på olika platser i Sverige och Norge men för min del har alla vägar förr eller senare lett tillbaka till Skellefteå. Mina yogaklasser genomsyras av närvaro, variation och små eller stora utmaningar utifrån dagens unika förutsättningar.
Korta fakta: Lic Personlig tränare, Dipl. Massör, Global Yoga 500 hr, ISHTA YinYoga 50 hr

 

 

 

 

Anna Arvind Kaur Jakobsson
Jag är en konstnärssjäl som under en rörig tillvaro och krokig väg otippat åkte på en Kundaliniyoga-resa till Saharaöknen. Kundaliniyoga som jag hade testat, men inte tyckte att det var min grej. Och nu skulle vi yoga i soluppgången och solnedgången i tio dagar. Men här kunde jag för första gången i mitt vuxna liv tillåta mig själv att uppskatta den jag är.
När jag väl var hemma igen jag ville jag ha mer kundaliniyoga i mitt liv och anmälde mig till Kundaliniyogalärarutbildningen (220hr) 2016 på Stockholms Kundaliniyogacenter.
Ett kundaliniyogapass kan se väldigt olika ut, men innefattar kraftfulla fysiska övningar, andningsövningar, vila och meditation, ibland även mantran. Sedan hösten 2016 har jag hållit i kurser i Kundaliniyoga i Skelleftehamn och ser fram emot att komma till Yogease i hösten 2017 🙂